U bevindt zich hier: Home Praktijk Onder ons dak

Onder ons dak

Onder ons dak zijn de volgende disciplines aanwezig:

Kraamzus
Even voorstellen…
Hoi! Mijn naam is Hilde Hoelandt en ik ben regiomanager bij KraamZus. Het is onze missie om (aanstaande) moeders in Noord Holland een vertrouwde en geborgen kraamweek te bezorgen waar men met een fijn gevoel op terug kan kijken.

Ik ben op dinsdag en donderdagochtend op de praktijk aanwezig. Het is fijn om zo korte lijnen met de verloskundigen te onderhouden. Je kan op deze dagen zo even langskomen met vragen over kraamzorg of om je in te schrijven, er staat altijd een kopje koffie of thee voor je klaar!

Liefs,
Hilde

Diëtiste van Dieet & Co
Mijn naam is Martine Dogger, ik ben al bijna 20 jaar werkzaam als diëtist en sinds 2014 ben ik samen met mijn collega Mariska Rinkel eigenaar van Dieet & Co, met spreekuurlocaties verspreid over de Kop van Noord-Holland en inmiddels uitgebreid met nog 2 collega’s!

Iedere dinsdag heb ik spreekuur in het Geboortecentrum, de even weken ’s ochtends en ’s middags en de oneven weken ’s middags en ’s avonds. Zo kunnen we voor ieder een geschikt tijdstip bieden.

Bij een diëtist kom je niet alleen wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken: Ik begeleid mensen wanneer, om wat voor reden dan ook, aanpassingen in hun voedingspatroon nodig zijn. Je kunt hierbij denken aan mensen met diabetes, ondervoeding, overgewicht, oncologie, voeding bij intensieve sportbeoefening, maar ook aan vrouwen bij wie tijdens de zwangerschap een verhoogde bloedglucosewaarde wordt vastgesteld. Ik hoop in dat geval dat we door voedingsaanpassingen kunnen bereiken dat de waarden voldoende verbeteren, zonder dat de voeding onvolwaardig of ongezond wordt voor moeder én kind.

Wil je een afspraak maken voor het dieetspreekuur, neem dan contact op via info@dieetenco.nl of 085-4884700.

Oefentherapeut Cesar

Ik ben Mariëlle Duivenvoorden, ooit afgestudeerd als Chemisch Technoloog maar ik miste het contact met mensen, het werk was te technisch. Direct na het afstuderen ben ik begonnen aan de opleiding voor Oefentherapie Cesar en wist direct dat dit was waar ik wel mijn passie en enthousiasme in kwijt kon. Al ruim 15 jaar ben ik al werkzaam als Oefentherapeut en sinds afgelopen zomer 2017 ook hier in Den Helder. Op vrijdagochtend werk ik in het Geboortecentrum.

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in je lijf en is het soms moeilijk om een nieuwe balans te vinden tussen belasting en je belastbaarheid. Ook de houding verandert, al is het alleen maar omdat je buik veel zwaarder wordt. Dit heeft soms lichamelijke klachten zoals pijn rondom het bekken, liezen, heupen, benen en onderrug tot gevolg, maar ook schouder- en nekklachten kunnen ontstaan.

In de behandeling leg ik veel uit over hoe het lijf precies in elkaar zit (de anatomie) en laat ik je ook voelen welke houdingen minder belastend voor je zijn. Ook zullen ontspanningsoefeningen aan bod komen. Zo kun je zelf aan de slag met een gezonde houding en kun je invloed uitoefenen op je pijn zodat je zo optimaal mogelijk de zwangerschap kunt doorlopen. Ook tips over je houding bij de verzorging van je baby en eventuele andere kleine kinderen komen daarbij aan bod.

Verder behandel ik mensen met  spanningsklachten zoals ademhalingsklachten (hyperventilatie), nek/schouderklachten, burn-out en Chronische pijn. http://www.netwerkchronischepijn.nl

Ook heb ik mij  een aantal jaar geleden gespecialiseerd in slaap en ben Slaapoefentherapeut geworden. Ik behandel mensen met slaapproblemen van jong tot oud. http://www.slaapoefentherapie.nl

Mocht je vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op:
Mail: slaap@slaaphelder.nl
Telefoon: 06-14210981

GGD

  • Zwanger gezond en fit

Tijdens je zwangerschap is het goed om fit te blijven. En gezond! Want als je fit aan de bevalling begint, zal je sneller herstellen na de bevalling. Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus Zwanger, gezond en fit besteedt aandacht aan deze onderwerpen.

Je zult merken dat als je fit bent klachten aan bekken en/of rug voorkomen kunnen worden. Of verminderen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt daarom een belangrijke plaats in in de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’. De cursus wordt gegeven door een oefentherapeut Mensendieck; Kieke Haaksma of Sandra Bak. Daarnaast is er aandacht voor houding, ontspanning, toiletgedrag; het zijn dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven. En die meteen al een enorme winst opleveren voor jezelf en je zwangerschap!

Tijdens de cursus geven we je ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën te trotseren? Welke pershouding bevalt het best. Wat voor ademhaling gebruik je dan? Daar kun je je beter nu in verdiepen dan op het moment van de bevalling.

De cursus bestaat uit 7 lessen van 1 uur en een kwartier ’s avonds. Tijdens 1 van de bijeenkomsten is ook je partner welkom (je mag natuurlijk ook alleen komen of met je vriendin/moeder/zus). De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. Het advies is tussen de 25 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus. Deze cursus kost €60,00. De cursus wordt gegeven door Kieke Haaksma.

  • Borstvoeding  

Ook als je nog twijfelt tussen borstvoeding en flesvoeding ben je hier van harte welkom. Met je partner, of iemand anders die je gaat steunen tijdens en na de bevalling. Zo zijn jullie beide goed voorbereid!
Tijdens deze informatieavond krijg je informatie over hoe de borstvoeding werkt. Waarom het belangrijk is, waar je aan moet denken bij bijvoorbeeld het aanleggen, hoe het direct na de bevalling in zijn werk gaat en nog veel meer. Interessante informatie en fijn om een idee te krijgen wat je verwachten kunt als je voor borstvoeding gaat kiezen. Ook laten we zien dat je hoe je het geven van de fles af kunt stemmen op de behoefte van je kind. Hierbij is huid-op-huid-contact heel belangrijk!
Deze informatieavond wordt gegeven door een lactatiekundige en duurt 1,5 uur. Wij adviseren deze informatiebijeenkomst bij te wonen rond de 30e week van je zwangerschap. Deze workshop is gratis! De cursus wordt gegevens door Jaqueline Holleman van Borstvoedingscentrum de Noordkop.

  • Workshop Een baby!

De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis! Maar ook spannend; wat kun je verwachten als de baby er is?
Kun je een baby verwennen? Hoeveel slaapt een baby eigenlijk? Wat doe je met al die goed bedoelde adviezen van je omgeving en social-media? Een baby brengt allerlei vragen met zich mee. Misschien voelen jullie je wel wat onzeker de eerste tijd. Dat is heel normaal. Ook kijken we tijdens deze workshop naar je nieuwe rol als ouder. Hoe blijf je samen een team!

Goed dus om je in de zwangerschap voor te bereiden op de tijd als de baby er is. Wij helpen je daar graag mee.
Ben je 25 weken of langer zwanger? Kom dan (samen met je partner) naar de workshop “Een baby”. Een interactieve bijeenkomst, om je voor te bereiden op je nieuwe rol als ouder!
Deze workshop is gratis!

‘Draag je liefde’
Ik ben Eline van der Eijk. Getrouwd en moeder van een zoontje. Daarnaast werkzaam in de jeugdgezondheidszorg.
Toen mijn zoontje 1 maand oud was, ben ik begonnen met dragen. In eerste instantie met een rekbare doek, maar al snel ging ik over op een geweven draagdoek. En toen begon de verslaving… Inmiddels dragen wij bijna dagelijks en wat genieten wij hier samen van!
Steeds vaker kreeg ik vragen over het dragen; van vriendinnen, familie, tijdens mijn werk, maar ook van vreemden op straat. Dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten om de opleiding tot draagconsulente te volgen. Dit heb ik gedaan aan het Instituut voor Hechting in Apeldoorn.
Sinds november 2016 werk ik als draagconsulente in de omgeving van Den Helder.

Tijdens een consult help ik u bij het (leren) knopen van een draagdoek of het (leren) omdoen van een ergonomische drager.
‘Draag je Liefde’ geeft naast consulten ook workshops. Ik probeer regelmatig zelf workshops in te plannen. Hierbij houd ik rekening met de verschillende draagdoeken (tricot slen of geweven) en de verschillende manieren van knopen.
Tijdens een workshop leer je met een aantal personen dezelfde knoop. We oefenen hierbij eerst met een speciale draagpop. Daarna is er eventueel nog tijd om onder begeleiding met je eigen kindje te knopen.
Ik geef ook workshops op aanvraag. Heb jij het idee om met een groepje een bepaalde knoop te leren? Wil jij een leuk uitje met vriendinnen? Of wil jij gewoon graag in een groep een nieuwe knoop leren, maar staat deze nog niet op de agenda? Stuur vrijblijvend een email naar; info@draagjeliefde en vraag naar de mogelijkheden.

De duur en de kosten van een workshop zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en welke knoop wordt aangeboden.
Wist je dat je al kunt leren dragen voor de geboorte van je kind? Al tijdens de zwangerschap kun je een consult/workshop volgen. Op deze manier kun je direct beginnen met dragen na de geboorte van je eigen kindje.
Meer informatie over ‘Draag je Liefde’ vindt je op : www.draagjeliefde.nl
Of op de facebook pagina : www.facebook.com/draagjeliefde

Zwanger Compact cursus

Sandra Bak

Zelf moeder van een zoon en dochter en al 12 jaar werkzaam in het begeleiden van zwangeren.
In 2005 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck.

Op dit moment geef ik les voor de GGD Hollands Noorden en organiseer ik, mede in samenwerking met het Geboortecentrum, de cursus Zwanger Compact.
De Zwanger Compact cursus is een compacte, praktische (opfris)cursus van twee lessen van twee uur.

Tijdens je zwangerschap, bevalling en de tijd erna vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam. Als oefentherapeut-Mensendieck help ik je mee om je lichaam te leren kennen, voelen en begrijpen. Je kunt leren om te gaan met deze veranderingen en je goed voorbereiden op je bevalling.
Het zwaartepunt van de lessen ligt op de voorbereiding op de bevalling.  Je leert in relatief korte tijd de belangrijkste ademhalings- en ontspanningstechnieken om de weeën op te vangen en de perstechniek. Daarnaast krijg je praktische informatie over de bevalling zelf.
In de lessen wordt verder kort ingegaan op de houdingen en bewegingen uit het dagelijkse leven.  De belangrijkste spiergroepen (bekkenbodem-, bil-, buik- en rugspieren) worden in vogelvlucht geoefend.

Deze cursus is iets voor jou als je behoefte hebt aan een praktische, korte cursus die je ook lastminute kunt volgen (TIP: vlak voor of in je verlof).  Of als je je kennis en kunde wilt opfrissen bij een tweede of opvolgende zwangerschap.

Locatie: Geboortecentrum Den Helder & omstreken   H.A. Lorentzstraat 63   Den Helder
Dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur
Voor aanvangsdata kijk op www.zwangerschapsdenhelder.nl
Kosten: € 60,00
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, controleer je polis van de aanvullende verzekering.
Voor informatie en aanmelden:
Sandra Bak
T 06-214 836 10
E info@zwangerschapscursusdenhelder.nl
W www.zwangerschapscursusdenhelder.nl

sandra bak

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten