U bevindt zich hier: Home Nieuws

Nieuws

Corona vaccinatie tijdens zwangerschap

Klik hier voor een keuzehulp omtrent het tijdens de zwangerschap vaccineren tegen Corona.

Aanpassingen m.b.t. Corona virus                  11-5-2021

Voor de nieuwste versoepelingen m.b.t. het voorkomen van de verspreiding van het Corona virus klik hier.

Aryana tinctuur nu ook bij ons verkrijgbaar.

Door de bevalling ontstaat bij veel vrouwen een wond in het perineum (stukje huid tussen vagina en anus) of de schaamlip. In veel gevallen is het nodig om dit te hechten. De wond geneest in de meeste gevallen vanzelf, maar je kunt het genezingsproces ook helpen. Naast wondhygiëne en de wond laten drogen aan de lucht, kun je aryana tinctuur gebruiken.

Wat doet aryana tinctuur?
Aryana tinctuur verkoelt, ontsmet en helpt bij de wondgenezing. Daarnaast werkt het ondersteunend bij littekenvorming.

Hoe gebruik je aryana tinctuur?
Breng de tinctuur aan op een gaasje en leg het gaasje tegen de wond aan. De tinctuur kan meerdere malen per dag gebruikt worden.

Waaruit bestaat aryana tinctuur?
De tinctuur is gemaakt op basis van water, Sali en pepermunt extract.

Uit onderzoek is gebleken dat de tinctuur naast het versnellen van het genezingsproces de candidaschimmel kan bestrijden. Het pepermuntextract is werkzaam tegen deze schimmel, die de genezing van de wond kan verslechteren.

De flesjes kosten €7,85 (inhoud 50ml) en deze kun je kopen bij het Geboortecentrum.

Verhuur van borstkolven

Vanaf heden zijn er bij ons op de praktijk Medela Symphony borstkolven te huur. Dit doen wij in samenwerking met Vegro (expertisecentrum in hulpmiddelen).

Kosten: € 17,50 per week

De bijbehorende kolfsets zijn bij ons aan te schaffen voor €36,00.

Digitale aangifte bij Gemeente Den Helder

Door het Coronavirus is het realiseren van digitale geboorteaangifte bij de gemeente Den Helder in een stroomversnelling gekomen en is dit vanaf nu mogelijk. Voor Digitale aangifte van de geboorte bij de Gemeente Den Helder klik hier.

Corona virus

Beste aanstaande ouder(s),

Wij willen u in deze brief informeren over maatregelen m.b.t. het Corona virus.

Vanuit het RIVM komt de informatie dat het virus bij zwangere vrouwen hetzelfde verloop heeft als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met het virus.
Voor zover bekend wordt het virus niet overgedragen op de baby in de zwangerschap.

Het is wel belangrijk om goed op de hygiëne te passen:
– Was je handen regelmatig
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes

Neem telefonisch contact op met je huisarts als je:
– Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
– EN de afgelopen twee weken in een land/ regio bent geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:

  • China (incl. Hong Kong)
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • Italië
  • Oostenrijk
  • Noordrijn Westfalen (Duitsland)
  • Madrid (Spanje)

– OF de afgelopen twee weken contact het gehad met een patiënt met het coronavirus

Heb je klachten, neem dan contact op met je huisarts, kom niet bij ons op de praktijk.

De meest recente informatie is te vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

N.a.l.v. de nieuwe adviezen van het RIVM en de beroepsgroep voor verloskundigen, hebben we besloten i.v.m. het Coronavirus de onderstaande adviezen op te volgen.

Het controle schema zal op hun advies aangepast worden. Dit betekent dat u minder vaak op controle zult komen en zullen we meer dingen telefonische behandelen. We verzoeken u alleen op controle te komen (dus ook zonder kinderen). Partners mogen helaas ook niet mee met de 1e echo.

Momenteel is er nog vrije keuze voor de plaats van de bevalling, wel geldt voor een ziekenhuisbevalling dat er maar één persoon mee mag met de bevalling. Indien u op de afdeling opgenomen ligt mag u naast uw partner geen ander bezoek ontvangen.
De visites in het kraambed zullen we tot het minimum beperken en zullen we vervangen door telefonische contactmomenten.

We snappen dat bovenstaande maatregelen heel vervelend kunnen zijn, maar op deze manier hopen we de zorg voor alle zwangeren zo lang mogelijk te garanderen. Voor vragen kunnen jullie ons altijd bereiken en natuurlijk blijven we de spoedeisende zorg leveren.
Wij hopen op uw begrip.
Indien u deze brief heeft ontvangen en niet meer onder onze zorg bent, onze excuses.

Met vriendelijke groet,
Jane, Marije, Bonny en Anne
Geboortecentrum Den Helder & omstreken.

Maternale kinkhoestvaccinatie

Vanaf 22 weken zwangerschap kun je een Kinkhoestvaccinatie halen bij de GGD. Je kunt een afspraak maken via telefoonnummer 088 01 00 550

3D print van je zwangere buik

Zoek je een origineel cadeau voor je vrouw, vriendin, zus, schoonzus, dochter, schoondochter of jezelf?

Laat dan een uniek 3D print van je zwangere buik maken.
Een tastbare herinnering aan je zwangerschap.

Mijn naam is Petra en ik woon in Schagen, sinds kort kan je bij mij terecht voor het vastleggen van je zwangerschap door het laten maken van een 3d beeld. Zie voor meer informatie www.rememberyouandme.nl

Een cadeaubon voor een uniek 3d beeld…. 
Een mooi geschenk  een teder gebaar…..
Een origineel geschenk wat de gelukkige zeker zal waarderen.

Vanaf september geeft Miriam Boon van @YogaGlow elke woensdagavond zwangerschapsyoga van 19.00-20.25 uur bij ons in het Geboortecentrum Den Helder en omstreken.

De lessen zijn als een warm bad, een plek voor jou om tot rust te komen en alles even los te laten. In de yogalessen doen we heerlijke ontspanningsoefeningen, je leert hoe je volledige ontspanning kunt bereiken. Daarnaast doen we oefeningen waardoor je fit en sterk blijft tijdens de zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling en de periode daarna. Je gaat relaxed en ontspannen naar huis. 

Naast het bereiken van ontspanning, conditie en kracht, is het effect van de yogalessen dat je je lichaam goed leert kennen, dat je weet én voelt wat er zich in jou afspeelt en wat je kunt doen bij bepaalde signalen. Zo leer je meer vertrouwen te hebben in je lichaam.

Na het volgen van de cursus (ongeveer 9 lessen) zal je met vertrouwen en positiviteit de bevalling tegemoet zien en deze met meer zelfvertrouwen doorlopen. Yoga ervaring is niet nodig. Neem even een kijkje op haar website voor alle informatie www.yoga-glow.nl

Geboortereportage

Hoi lieve ouders,

Ik ben Valeska de Graaf van Jong & Puur Fotografie en ik ben gespecialiseerd in geboortefotografie. Heb je weleens eerder van een geboortefotograaf gehoord? Veel mensen namelijk niet! Ik hoor je al denken, bloederige foto’s van mijn bevalling die niets aan de verbeelding overlaten. Ik snap dat je dat denkt, maar geloof me niets is minder waar!

Het klopt inderdaad dat een geboortefotograaf aanwezig is bij het meest intieme, heftigste maar ook mooiste moment van je leven, de bevalling. Je partner heeft geen tijd om na te denken over het nemen van foto’s en moet dat denk ik ook niet eens willen! Je wilt de verloskundige hier liever niet mee lastigvallen en daarbij zijn de foto’s vaak niet heel florissant, bewogen, slecht belicht etc. Daarom kun je mij daarvoor inschakelen!

Het is de bedoeling dat ik uiteindelijk een geboortereportage maak die jullie je graag willen blijven herinneren. Foto’s die de details van de algehele bevalling laten zien, zoals het vastleggen van jullie emoties, de aanrakingen, de details van jullie kleine kindje met zijn/haar rimpelige handjes en voetjes of zijn/haar mooie gezichtje. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de hoek waaruit foto’s genomen zullen worden en zal het merendeel van de foto’s in zwart wit zijn. Door middel van de foto’s vertel ik als het ware jullie bevallingsverhaal en leg ik ook de dingen vast die jullie je misschien niet goed meer kunnen herinneren of zelfs niet hebben meegekregen!

Omdat ik met de leuke meiden van het Geboortecentrum Den Helder & omstreken een samenwerking ben aangegaan kan ik iedereen die zich bij het geboortecentrum inschrijft 15% korting op een geboortereportage bieden. Hoe gaaf!

Lijkt een geboortereportage (of misschien een ‘Nieuw op de wereld’ shoot waarbij ik niet bij de bevalling aanwezig ben maar wel direct daarna) je wat en wil je meer te weten komen over mij en wat ik doe, neem dan een kijkje op mijn website www.jongenpuurfotografie.nl. Heb je vragen neem dan gerust contact met me op via info@jongenpuurfotografie.nl

Wil je mijn werk volgen en/of meer van mijn privé leven zien, volg me dan op Facebook of Instagram.

Wie weet tot snel!

 

Liefs, Valeska

Jong & Puur Fotografie

Noord-Holland en omstreken

Telefoon: 06-83547595

Bij Tea-amo zijn allerlei leuke soorten thee te verkrijgen, waaronder borstvoedingsthee.

Elke dinsdagavond in Julianadorp is er zwangeren zwemmen van 19:30 tot 20:30. kijk voor meer informatie op www.b-balance.nl

Beste (toekomstige) ouders,

Mijn naam is Celeste van Aard. Ik ben 24 jaar oud en woon in Dongen. Ik zit nu in mijn vierde en tevens laatste jaar op de Verloskunde Academie in Maastricht. Ik mag van 17 december tot en met 10 februari stage lopen bij Geboortecentrum Den Helder & Omstreken.

 

Verloskunde is in mijn ogen het meest bijzondere beroep wat er bestaat, waarin ik mijn passie heb gevonden. Ik heb al veel mogen leren over het vak en ik heb zin om dit weer in de praktijk toe te passen. Het blijft iedere keer speciaal en uitdagend om jullie te mogen begeleiden in deze bijzondere periode.

 

Ik kijk ernaar uit jullie te mogen ontmoeten tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. Als vierdejaars studente kan ik een deel van de zorg zelfstandig uitvoeren. De verloskundige is altijd aanwezig als mijn supervisor. Mochten jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, dan zijn jullie natuurlijk vrij om dit aan te geven bij één van de verloskundigen.

Wellicht tot snel!

 

Groetjes, Celeste

Anne wordt tijdelijk vervangen door Marieke en Rianne

Op 7 augustus is Anne ongelukkig gevallen en heeft daarbij haar been gebroken. De komende maanden zal zij hiervan moeten herstellen. Anne wordt tijdelijk vervangen door Marieke en Rianne.

Vanaf december zal zij hier en daar weer beginnen met een spreekuur en kraamvisites. Vanaf 1 januari is Anne weer helemaal terug.

Nieuw boek: “Wat elke vrouw moet weten”

Wilma Smit en Pauline Ottervanger, twee ervaren gynaecologen en auteurs van de boeken Menoblues en Menoproof hebben een nieuw boek geschreven: “Wat elke vrouw moet weten”, het eerste complete gynaecologische handboek voor de vrouw van 1 tot 100 jaar.

Vrouwen hebben vaak geen idee wat er in hun lichaam gebeurt, hoe het werkt, wat normaal is en niet normaal. Op internet kun je natuurlijk heel veel informatie vinden, maar wat is een goede website met juiste informatie?

In dit boek vind je antwoord op allee vragen over het vrouwelijk geslachtsorgaan, de normale werking, hormonen, klachten en aandoeningen. Wanneer moet je aan de bel trekken? Welke behandelingen zijn er? Maar ook onderwerpen als: onvervulde kinderwens (wat kan de oorzaak zijn, wat kan er aan gedaan worden?), hormoontherapie bij overgangsklachten en kanker worden uitgebreid besproken.

Kortom een volledig naslagwerk, wetenschappelijk onderbouwd, voor vrouwen van alle leeftijden en professionals, met duidelijke informatie, uitleg en verwijzingen naar handige en goede websites.

Iedere vrouw zou dit boek in de kast moeten hebben!

Voor het goede doel

Bij ons in de praktijk staat de inzamelcontainer van ‘Stichting babyspullen’ hierin kun je babyspullen doneren. Kijk op voor wat er in de container mag op: https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/babyspullen-doneren/

Ook hebben wij een inzamel bak van ‘Stichting aap’. Hierin mogen onbeschadigde cartridges en mobiele telefoons. De opbrengst gaat naar de opvang voor uitheemse dieren.

Bij ons is iedereen welkom om je kind de borst te geven. Vanaf 9 februari 2018 ook de ‘voeden kan hier’ sticker van het voedingscentrum bij ons op de deur!

Vanaf 10 juli 2017 kunt u uw OGTT bij ons op de praktijk laten prikken!

Vanaf maandag 10 juli kunt u indien u een OGTT moet laten prikken dit ook op de praktijk laten doen i.p.v. dat u hiervoor naar het laboratorium van het ziekenhuis gaat. Voordeel hiervan is dat u niet meer twee uur in de ongezellige wachtkamer van het laboratorium hoeft te zitten, maar gezellig bij ons in de wachtkamer kunt wachten (leuke tijdschriften en mede zwangeren).

Het op de praktijk prikken van de OGTT is iedere maandag mogelijk en u dient dan om 8:15 op de praktijk aanwezig te zijn. Uw aanwezigheid graag minimaal de donderdag van te voren aan de verloskundige doorgeven (tijdens de reguliere controle of via de mail: info@gcdh.nl).

Rolstoel

Nu ook een échte Geboortecentrum Den Helder & omstreken rolstoel bij de NWZ, locatie Den Helder!

We hebben hem al even met Bonny getest en hij rolt prima! Dat veel barende/pas bevallen vrouwen profijt mogen hebben van deze rolstoel.

We wensen je een fijn verlof Bonny!

Barbara  komt vanaf 1 mei 2017 bij ons waarnemen

Mijn naam is Barbara. Opnieuw mag ik mijn collega Bonny vervangen tijdens haar tweede zwangerschap en in dit leuke team werken! Sinds mijn afstuderen heb ik in verschillende regio’s gewerkt, waaronder Hoorn, Alkmaar en Haarlem.
Van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden en nu mag ik met trots zeggen dat deze droom werkelijkheid is geworden. Het vak verloskunde fascineert me enorm. Ik blijf het bijzonder vinden hoe het lichaam zich aanpast en voorbereidt op de komst van een kindje. Hiermee bedoel ik niet alleen de lichamelijke voorbereidingen op de komst van een kindje, maar ook de voorbereiding van zwangeren en partners zelf naar het ouderschap is een bijzonder proces. Iedere zwangere en partner zal deze periode anders ervaren, wat dit vak afwisselend en uniek maakt. Ik vind het belangrijk dat jullie in vertrouwen je kunnen voorbereiden op de komst van jullie kindje en de ruimte voelen om ondersteuning te vragen waar dat nodig is voor jullie. Ik streef ernaar dat mijn begeleiding zo dicht mogelijk bij jullie wensen past.
Het vak verloskunde is heel divers en afwisselend, in de toekomst wil ik mijn vakgebied verbreden door mij in meerdere facetten van dit vak te verdiepen door middel van na- en bijscholing.
Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten