You are here: Home Praktijk Onder ons dak

Onder ons dak

Onder ons dak zijn de volgende disciplines aanwezig:

Kraamzus
Even voorstellen…
Hoi! Mijn naam is Hilde Hoelandt en ik ben regiomanager bij KraamZus. Het is onze missie om (aanstaande) moeders in Noord Holland een vertrouwde en geborgen kraamweek te bezorgen waar men met een fijn gevoel op terug kan kijken.

Ik ben op dinsdag en donderdagochtend op de praktijk aanwezig. Het is fijn om zo korte lijnen met de verloskundigen te onderhouden. Je kan op deze dagen zo even langskomen met vragen over kraamzorg of om je in te schrijven, er staat altijd een kopje koffie of thee voor je klaar!

Liefs,
Hilde

Diëtiste van Dieet & Co
Mijn naam is Martine Dogger, ik ben al bijna 20 jaar werkzaam als diëtist en sinds 2014 ben ik samen met mijn collega Mariska Rinkel eigenaar van Dieet & Co, met spreekuurlocaties verspreid over de Kop van Noord-Holland en inmiddels uitgebreid met nog 2 collega’s!

Iedere dinsdag heb ik spreekuur in het Geboortecentrum, de even weken ’s ochtends en ’s middags en de oneven weken ’s middags en ’s avonds. Zo kunnen we voor ieder een geschikt tijdstip bieden.

Bij een diëtist kom je niet alleen wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken: Ik begeleid mensen wanneer, om wat voor reden dan ook, aanpassingen in hun voedingspatroon nodig zijn. Je kunt hierbij denken aan mensen met diabetes, ondervoeding, overgewicht, oncologie, voeding bij intensieve sportbeoefening, maar ook aan vrouwen bij wie tijdens de zwangerschap een verhoogde bloedglucosewaarde wordt vastgesteld. Ik hoop in dat geval dat we door voedingsaanpassingen kunnen bereiken dat de waarden voldoende verbeteren, zonder dat de voeding onvolwaardig of ongezond wordt voor moeder én kind.

Wil je een afspraak maken voor het dieetspreekuur, neem dan contact op via info@dieetenco.nl of 085-4884700.

Oefentherapeut Mensendieck

Op donderdagochtend huur ik in het geboortecentrum de oefenruimte voor mijn praktijk voor oefentherapie Mensendieck en psychosoamtiek.
Mijn naam is Kieke Haaksma, al 17 jaar werkzaam als oefentherapeut Mensendieck en moeder van een jongen Bastiaan (6 jaar) en een dochter Annelou (4 jaar).

Ruim 10 jaar geleden ben ik gestart met het geven van zwangerschapscursussen. Daardoor kreeg ik ook meer affiniteit met het behandelen van vrouwen met lage rugklachten  of bekkenklachten tijdens de zwangerschap. In de behandeling leg ik veel uit over hoe het lijf precies in elkaar zit (de anatomie) en laat ik je ook voelen welke houdingen minder belastend voor je zijn. Zo kun je zelf aan de slag met een gezonde houding en kun je invloed uitoefenen op je pijn.
Een aantal jaar geleden heb ik me ook gespecialiseerd in de behandeling van psychosomatische klachten (spannings-, ademhalings-, nek/schouder-, klachten, Burnout etc.) En daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijnklachten). Ook deze behandelingen geef ik in het Geboortecentrum.

Als je vragen hebt over klachten of als je een afspraak wilt maken kun je me mailen of bellen: kieke@mensenco.nl/ 06-10097397

GGD

  • Zwanger gezond en fit

Tijdens je zwangerschap is het goed om fit te blijven. En gezond! Want als je fit aan de bevalling begint, zal je sneller herstellen na de bevalling. Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus Zwanger, gezond en fit besteedt aandacht aan deze onderwerpen.

Je zult merken dat als je fit bent klachten aan bekken en/of rug voorkomen kunnen worden. Of verminderen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt daarom een belangrijke plaats in in de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’. De cursus wordt gegeven door een oefentherapeut Mensendieck; Kieke Haaksma of Sandra Bak. Daarnaast is er aandacht voor houding, ontspanning, toiletgedrag; het zijn dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven. En die meteen al een enorme winst opleveren voor jezelf en je zwangerschap!

Tijdens de cursus geven we je ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën te trotseren? Welke pershouding bevalt het best. Wat voor ademhaling gebruik je dan? Daar kun je je beter nu in verdiepen dan op het moment van de bevalling.

De cursus bestaat uit 7 lessen van 1 uur en een kwartier ’s avonds. Tijdens 1 van de bijeenkomsten is ook je partner welkom (je mag natuurlijk ook alleen komen of met je vriendin/moeder/zus). De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. Het advies is tussen de 25 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus. Deze cursus kost €60,00. De cursus wordt gegeven door Kieke Haaksma.

  • Borstvoeding  

Ook als je nog twijfelt tussen borstvoeding en flesvoeding ben je hier van harte welkom. Met je partner, of iemand anders die je gaat steunen tijdens en na de bevalling. Zo zijn jullie beide goed voorbereid!
Tijdens deze informatieavond krijg je informatie over hoe de borstvoeding werkt. Waarom het belangrijk is, waar je aan moet denken bij bijvoorbeeld het aanleggen, hoe het direct na de bevalling in zijn werk gaat en nog veel meer. Interessante informatie en fijn om een idee te krijgen wat je verwachten kunt als je voor borstvoeding gaat kiezen. Ook laten we zien dat je hoe je het geven van de fles af kunt stemmen op de behoefte van je kind. Hierbij is huid-op-huid-contact heel belangrijk!
Deze informatieavond wordt gegeven door een lactatiekundige en duurt 1,5 uur. Wij adviseren deze informatiebijeenkomst bij te wonen rond de 30e week van je zwangerschap. Deze workshop is gratis! De cursus wordt gegevens door Jaqueline Holleman van Borstvoedingscentrum de Noordkop.

  • Workshop Een baby!

De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis! Maar ook spannend; wat kun je verwachten als de baby er is?
Kun je een baby verwennen? Hoeveel slaapt een baby eigenlijk? Wat doe je met al die goed bedoelde adviezen van je omgeving en social-media? Een baby brengt allerlei vragen met zich mee. Misschien voelen jullie je wel wat onzeker de eerste tijd. Dat is heel normaal. Ook kijken we tijdens deze workshop naar je nieuwe rol als ouder. Hoe blijf je samen een team!

Goed dus om je in de zwangerschap voor te bereiden op de tijd als de baby er is. Wij helpen je daar graag mee.
Ben je 25 weken of langer zwanger? Kom dan (samen met je partner) naar de workshop “Een baby”. Een interactieve bijeenkomst, om je voor te bereiden op je nieuwe rol als ouder!
Deze workshop is gratis!

‘Draag je liefde’
Ik ben Eline van der Eijk. Getrouwd en moeder van een zoontje. Daarnaast werkzaam in de jeugdgezondheidszorg.
Toen mijn zoontje 1 maand oud was, ben ik begonnen met dragen. In eerste instantie met een rekbare doek, maar al snel ging ik over op een geweven draagdoek. En toen begon de verslaving… Inmiddels dragen wij bijna dagelijks en wat genieten wij hier samen van!
Steeds vaker kreeg ik vragen over het dragen; van vriendinnen, familie, tijdens mijn werk, maar ook van vreemden op straat. Dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten om de opleiding tot draagconsulente te volgen. Dit heb ik gedaan aan het Instituut voor Hechting in Apeldoorn.
Sinds november 2016 werk ik als draagconsulente in de omgeving van Den Helder.

Tijdens een consult help ik u bij het (leren) knopen van een draagdoek of het (leren) omdoen van een ergonomische drager.
‘Draag je Liefde’ geeft naast consulten ook workshops. Ik probeer regelmatig zelf workshops in te plannen. Hierbij houd ik rekening met de verschillende draagdoeken (tricot slen of geweven) en de verschillende manieren van knopen.
Tijdens een workshop leer je met een aantal personen dezelfde knoop. We oefenen hierbij eerst met een speciale draagpop. Daarna is er eventueel nog tijd om onder begeleiding met je eigen kindje te knopen.
Ik geef ook workshops op aanvraag. Heb jij het idee om met een groepje een bepaalde knoop te leren? Wil jij een leuk uitje met vriendinnen? Of wil jij gewoon graag in een groep een nieuwe knoop leren, maar staat deze nog niet op de agenda? Stuur vrijblijvend een email naar; info@draagjeliefde en vraag naar de mogelijkheden.

De duur en de kosten van een workshop zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en welke knoop wordt aangeboden.
Wist je dat je al kunt leren dragen voor de geboorte van je kind? Al tijdens de zwangerschap kun je een consult/workshop volgen. Op deze manier kun je direct beginnen met dragen na de geboorte van je eigen kindje.
Meer informatie over ‘Draag je Liefde’ vindt je op : www.draagjeliefde.nl
Of op de facebook pagina : www.facebook.com/draagjeliefde

Zwanger Compact cursus

Sandra Bak

Zelf moeder van een zoon en dochter en al 12 jaar werkzaam in het begeleiden van zwangeren.
In 2005 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck.

Op dit moment geef ik les voor de GGD Hollands Noorden en organiseer ik, mede in samenwerking met het Geboortecentrum, de cursus Zwanger Compact.
De Zwanger Compact cursus is een compacte, praktische (opfris)cursus van twee lessen van twee uur.

Tijdens je zwangerschap, bevalling en de tijd erna vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam. Als oefentherapeut-Mensendieck help ik je mee om je lichaam te leren kennen, voelen en begrijpen. Je kunt leren om te gaan met deze veranderingen en je goed voorbereiden op je bevalling.
Het zwaartepunt van de lessen ligt op de voorbereiding op de bevalling.  Je leert in relatief korte tijd de belangrijkste ademhalings- en ontspanningstechnieken om de weeën op te vangen en de perstechniek. Daarnaast krijg je praktische informatie over de bevalling zelf.
In de lessen wordt verder kort ingegaan op de houdingen en bewegingen uit het dagelijkse leven.  De belangrijkste spiergroepen (bekkenbodem-, bil-, buik- en rugspieren) worden in vogelvlucht geoefend.

Deze cursus is iets voor jou als je behoefte hebt aan een praktische, korte cursus die je ook lastminute kunt volgen (TIP: vlak voor of in je verlof).  Of als je je kennis en kunde wilt opfrissen bij een tweede of opvolgende zwangerschap.

Locatie: Geboortecentrum Den Helder & omstreken   H.A. Lorentzstraat 63   Den Helder
Dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur
Voor aanvangsdata kijk op www.zwangerschapsdenhelder.nl
Kosten: € 60,00
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, controleer je polis van de aanvullende verzekering.
Voor informatie en aanmelden:
Sandra Bak
T 06-214 836 10
E info@zwangerschapscursusdenhelder.nl
W www.zwangerschapscursusdenhelder.nl

sandra bak

Babymassage
Babymassage – puur genieten van elkaar!
Met babymassage versterk je de band met je kindje. Tijdens de massage draait het alleen om jullie twee, even onverdeelde aandacht voor elkaar. Het geven van een babymassage is absoluut niet moeilijk. We leren je graag de juiste technieken voor een leven lang massageplezier!
Genieten voor twee
Baby’s zijn dol op lichamelijk contact. Het helpt ze ontspannen en bevordert het gevoel van geborgenheid. Ook ouders ontspannen tijdens de massage en genieten zo volop van hun pasgeboren wonder. Babymassage is heerlijk om te ontvangen én om te geven!
Babymassage levert een positieve bijdrage aan: de hechting tussen ouders en kind, de gemoedstoestand van je kindje, het geeft rust en ontspanning. Ook vermindert het darmkrampjes en huilen.

De cursus babymassage is een investering voor het leven. Je volgt de cursus voor jarenlang massageplezier. Ook als jouw baby niet zo heel klein meer is. Naast de juiste massagetechnieken behandelen we desgewenst onderwerpen als voeding en slaappatronen. Deze cursus is de perfecte manier om het contact met jouw kindje te verdiepen.
Voor wie: ouders van baby’s van 6-8 weken tot ongeveer 9 maanden, of totdat je kindje kan kruipen
Door wie: Elvira Stam, Docent babymassage & yoga en moeder van twee kindjes
Waar:
Geboortecentrum Den Helder
Wanneer: dinsdag 6, 13 & 20 juni van 10.15-11.45 uur
Aanmelden: info@myhappybaby.nl of via de website: www.MyHappyBaby.nl (contact) – de cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers, hier krijg je bericht over
Duur: 
3 lessen van 90 minuten
Kosten: € 70,00

Wanneer je baby tijdens het masseren honger krijgt of even verdrietig is, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om even te (borst)voeden of te troosten!

Noordkop Yoga

Nu ook zwangerschapsyoga in de praktijk! Klik hier voor meer informatie.