You are here: Home Praktijk De verloskundigen

De verloskundigen

Jane – Verloskundige

Al zo lang ik mij kan herinneren wil ik al verloskundige worden. Na het halen van mijn diploma in 2002 ben ik direct gaan werken bij Geboortecentrum Gemini. Sinds 2008 ben ik naast verloskundige ook echoscopist. Vanaf 1 april 2016 ben ik samen met Marije en Bonny de trotse eigenaar van Geboortecentrum Den Helder & omstreken. Het hebben van een eigen verloskundigenpraktijk is een langgekoesterde droom die vorig jaar eindelijk in vervulling ging. Het vak van verloskundige is een zeer gevarieerde baan die er iedere dag weer anders uitziet en dat vind ik heerlijk! Ik hoop jullie snel te ontmoeten in ons prachtige praktijkpand aan de H.A. Lorentzstraat in Den Helder.

Marije – Verloskundige

Direct na het behalen van mijn diploma ben ik bij Geboortecentrum Den Helder & omstreken begonnen. Mede door het leuke team collega’s werk ik hier met heel veel plezier.

Bonny – Verloskundige

Nadat ik in 2010 de opleiding tot verloskundige heb afgerond ben ik gelijk aan de slag gegaan bij Geboortecentrum Gemini. In 2013 heb ik de opleiding tot echoscopiste behaald en maak ik ook echo’s in de praktijk. Al vele jaren werk ik met veel plezier in de praktijk, welke Jane, Marije en ik 1 april 2016 verder voortgezet hebben onder de naam ‘Geboortecentrum Den Helder & omstreken’. We hebben er een erg mooie praktijk van gemaakt waar we iedereen met veel enthousiasme ontvangen. Ik vind het een uitdaging om iedere vrouw gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling en in het kraambed te begeleiden op een manier die bij haar past!

Anne – Verloskundige

Sinds mijn afstuderen in 2008 aan de Verloskunde Academie in Maastricht heb ik in verschillende praktijken gewerkt in Drenthe en Overijssel. Vanaf juni 2013 heb ik 1,5 jaar bij het Geboortecentrum gewerkt. Na 6 maanden in oost Groningen te hebben gewerkt ben ik weer terug!

Ik ga elke dag met plezier de uitdaging aan om mensen te mogen begeleiden in het proces rondom zwangerschap, geboorte en kraamperiode.

Barbara- Verloskundige

Mijn naam is Barbara. Opnieuw mag ik mijn collega Bonny vervangen tijdens haar tweede zwangerschap en in dit leuke team werken! Sinds mijn afstuderen heb ik in verschillende regio’s gewerkt, waaronder Hoorn, Alkmaar en Haarlem.
Van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden en nu mag ik met trots zeggen dat deze droom werkelijkheid is geworden. Het vak verloskunde fascineert me enorm. Ik blijf het bijzonder vinden hoe het lichaam zich aanpast en voorbereidt op de komst van een kindje. Hiermee bedoel ik niet alleen de lichamelijke voorbereidingen op de komst van een kindje, maar ook de voorbereiding van zwangeren en partners zelf naar het ouderschap is een bijzonder proces. Iedere zwangere en partner zal deze periode anders ervaren, wat dit vak afwisselend en uniek maakt. Ik vind het belangrijk dat jullie in vertrouwen je kunnen voorbereiden op de komst van jullie kindje en de ruimte voelen om ondersteuning te vragen waar dat nodig is voor jullie. Ik streef ernaar dat mijn begeleiding zo dicht mogelijk bij jullie wensen past.
Het vak verloskunde is heel divers en afwisselend, in de toekomst wil ik mijn vakgebied verbreden door mij in meerdere facetten van dit vak te verdiepen door middel van na- en bijscholing.
Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Marieke van Ravenswaaij – Student

Marieke van Ravenswaaij zal van 18 september t/m 17 december 2017 bij ons in de praktijk stage lopen. Hieronder stelt zij zich aan u voor.
 
Ik ben Marieke van Ravenswaaij, 23 jaar en en ik loop vanaf 18 september 12 weken stage bij Geboortecentrum Den Helder en omstreken. Ik zit in mijn vierde jaar van de Academie Verloskunde in Maastricht en ik zal in de praktijk mijn eindstage komen lopen.
U kunt mij tegenkomen tijdens het spreekuur, kraamvisites en de bevalling. Mocht u er bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, dan kunt u dit aangeven bij de verloskundige. Ik heb er heel veel zin om bijzondere momenten mee te mogen maken!